Pakkasretkeilyä

Posted by

Tänään oli valtavan hieno pakkaspäivä, mikä piti tietenkin käyttää lähiretkeilyyn Kytäjän maisemissa.

IMG_0400.JPG

Samalla tuli testailtua pakkaskelin ulkoiluvaatteita. Pakkaslukemat olivat noin 17 ja sää aurinkoinen ja tyyni, eli oikein mukava. Haaste olikin, että päivän varustuksella tuli ennemmin hiki kuin kylmä. Jalassa paksuhkot vaellussukat, villasukat ja Salomonin nauhoitettavat talvikengät, housuina ulkoilukerrasto ja toppahousut. Alakerrassa kaikki toimi hienosti, ahteria meinasi jäätää jossain vaiheessa (kuten aina), mutta pikku nousupätkä korjasi ongelman. Yläosana oli urheilukerraston paita, paksuhko villapaita ja kevytuntuvatakki. Tämä alkoi samaisella nousupätkällä olla jo turhan paljon. Kaulassa putkihuivi ja alkumatkasta pipon tilalle vaihdettu tyylikäs mutta hillittömän lämmin karvahattu.

IMG_0403.JPG

Mikäli maastoon olisi pitänyt jäädä lenkin jälkeen, olisi vaatetta pitänyt vähentää matkalla hikoilun välttämiseksi. Koirat tassuttelivat koko reissun tyytyväisinä ilman sen kummempaa varustusta. Varasin Nupulle tossut mukaan siltä varalta että se alkaa nostella jalkojaan viluissaan, mutta onneksi niille ei ollut tarvetta.

Metsäsuksille olisi ollut lähes koko matkan erinomaiset olosuhteet, en ehkä kauaa voi enää vastustaa niiden hankkimista. Täytyy hankkiutua kokeilemaan paria eri vaihtoehtoa, helpoimmilta vaikuttaisivat ns. liukulumikengät, 125 cm pitkät sukset kiinteällä nousukarvalla. Luontokeskus Haltialla on moisia vuokrattavana, täytynee käydä tekemässä testilenkki.

IMG_0401.JPG

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s