Koiralatu auki

Posted by

Ja tulihan sitä edellisessä viestissä toivottua lunta, sen verran että Hyvinkäällä lanataan latuja. Meiltä pääsee suoraan pihasta ladulle, tosin ilman koiria. Täällä ei ole latukonetta vielä näkynyt, mutta päätin lähteä umpihankihiihdonkin uhalla katsomaan koiraladun kunnon. Ja sehän oli lanattu! Mahtavat Hyvinkään latumiehet olivat Erkylän suunnalla töissä.

IMG_0409.JPG
Matka koiraladulle ja ensimmäinen 2,7 km kierros menivät reippaalla laukalla ja hyvällä vedolla, mutta sitten alkoi huomata että reippaita lenkkejä ei ole hetkeen päästy tekemään. Latu oli myös vielä melko pehmeä, joten toinen kierros mentiin 50/50 ravia ja laukkaa ja hiihtelin itse koiria auttaen.

Robur Sprintin ilmoittautumisaikaa jatkettiin 13.1. asti, ja kiusaus ilmoittautua Nupun kanssa hiihtämään on kyllä aika suuri. Päätin aiemmin, että en lähde keskenkuntoisen koiran kanssa kisaamaan, varsinkaan kun omia hiihtokilometrejäkään ei ole takana kuin reilu 20 ja nekin kaikki koirien kanssa. Ehkä sen ei tarvitsisi olla niin vakavaa, jos kuitenkin ilmoittautuisi mukaan…

IMG_0408.JPG
Harmillisesti huomenna on lähtö parin päivän työmatkalle, joten saatanpa lähteä vielä toiselle hiihtolenkille illemmalla. Ja mietin sitä ilmoittautumista.

2 comments

  1. Siis tommonen koiralatu! Olispa meilläkin. Tosin jos sellaiselle menisi, pitäisi koiran osata käyttäytyä. 😀 Toiset ihmiset ja erityisesti koirat on tuon mielestä hauskinta hauskaa, ja solmuhan siitä tulee.

    1. Juu, täältä Hyvinkäältä lötyy ihan virallinen koiralatu, ei tarvitse kyttäillä kellonaikoja 🙂 Jos jostain pitää valittaa niin aika lyhythän tuo on, mutta mielenkiintoista nähdä miten koirat alkaa suhtautua useamman kierroksen menemiseen. Tällä hetkellä into laantuu aika huomattavasti kun tajuavat että lähtivät samalle reitille uudelleen..
      Nuo muut koirat on kyllä aina vähän jännitystä tuova elementti.. Meillä asian ratkaisi se, kun otin tuon junnun kaveriksi ”valmiin johtajan”, joka ohittaa valjaat päällä kaiken eteentulevan. Oppi tuo junnu sen sitten rinnalla juostessaan. Pitäähän niitä ohitettavia edelleen vähän vilkuilla, mutta voi melko 100% luottaa että ohi mennään. Silti se vähän jännittää joka kerta 🙂 ”Ohi” -komentoa käytetään, takaa tultaessa voi hämmentää kanssalenkkeilijöitä käskemällä koirat ”vasen ohi” ja katsoa, väistääkö ohitettava myös.. Aika usein kääntyy ainakin katsomaan, että mitä ihmettä sieltä on tulossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s