Koirahiihtoa: Alhonniittu

Posted by

Olen käynyt Hyvinkään koiraladulla lähes päivittäin, joten ajattelin vaihtelun vuoksi lähteä käymään jollakin lähiseudun koiraladuista. Minulla oli jo viikonlopulta takanani 24 tunnin hiihto, joten ajattelin minimoida ajomatkan ja mennä katsomaan lähiseudun pisimmän koiraladun, Nurmijärven Alhonniitun 5 kilometrin lenkin.

Ladun kuvauksessa sanotaan sen olevan haastava, ja se pitää todellakin paikkansa. Korkeuseroa on paljon, samoin mutkaisia ja kumpuisia alamäkiä ja ura on melkoisen kapea. Minulla on kilpahiihtotaustaa, mutta alamäissä pelotti silti aivan h*lvetisti. Käskin koirat alamäkiin taakseni jotta pystyin jarruttamaan niin kauan kunnes näin mitä kummun tai mutkan takana on. Suksilla kahden vetävän koiran pysäyttäminen jyrkässä alamäessä on ihan mahdotonta.

Oli siellä lyhyt pelto-osuuskin:

IMG_0427-0

Lyhyempi 3 kilometrin lenkki oli juuri ajettu, pidempi vitosen lenkki oli ajettu ennen edellistä lumisadetta. Sen perältä löytyi todella epämiellyttävä yllätys: vesi oli syönyt ladusta aivan lenkin perällä olevan alamäen pohjalla isot palat pois. En saanut koiria pysäytettyä, mutta onnistuin onneksi välttämään kuoppiin hiihtämisen. Jonkinlainen varoitus voisi olla kyllä paikallaan, tähän kun laskee niin märkä äkkipysähdys on varma:

IMG_0428

Jalat täristen jatkoin matkaa loppulenkin. Piti ajaa vielä Hyvinkään koiraladulle juoksuttamaan koiria yksi lenkki niin, että saivat juosta ja tehdä töitä ilman että joku koko ajan huutaa pysähtymään. Tästä ei tullut meidän vakiolatua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s