Kevätpäivä Kytäjällä

Posted by

Viime sunnuntain sää suorastaa pakotti lähtemään ulos. Muutama aste pakkasta ja aivan upea auringonpaiste ovat olleet tänä talvena niin harvinaista herkkua, varsinkaan viikonloppuisin kun niistä pääsisi nauttimaan, että pyörin koko aamun kotona suunnittelemassa retkeä jonnekin lähimaastoihin. Lopulta suunnaksi valikoitui tuttu ja turvallinen Kytäjä, ja sen viimeinen tänä talvena vielä käymättä oleva tulipaikka Suolijärven rannassa.

Kytäjän reittikartta

Usmin päädyn reitit on ajettu talvisaikaan laduiksi, joten koirien kanssa matka käy kohti Kytäjän päätyä. Kytäjäntien varressa on iso parkkipaikka ja infopiste, josta pääsee lähtemään mukavasti reiteille. Vain suoraan parkkipaikalta lähtevä tie kohti Suolijärven pohjoispäätyä on aurattu, muuten metsäteillä ei ole talvisin kunnossapitoa. Nyt lunta oli niin paljon, että myös ensimmäisen, talvisinkin auratun tiepätkän pystyi kulkemaan hiihtäen. Kytäjän tiet ovat puomein suljettuja yksityisteitä, joten liikennettä on todella vähän mutta silloin tällöin olen autonkin tiellä nähnyt.kytajalla 15022015

Olin varustautunut metsäsuksin, mikä olikin hyvä vaihtoehto vaikka kuljin samaa reittiä kuin pari moottorikelkkailijaa oli ajanut ehkä aiemmin samana päivänä. Suuntasimme Iso-Haiskarilta kohti Suolijärveä ja pysähdyin Suolijärven tulipaikalle evästämään. Paikalla oli tulet valmiina ja jäätä myöten tulille hiihtänyt perhe. Jäätkin siis ilmeisesti kestäisivät, itse en ole jäille uskaltautunut taannoisen Tuusulanjärvi-episodin jälkeen. Jatkoin matkaa takaisinpäin pohjoisempaa reittiä, ja viimeiset 1,5 kilometriä tultiin vauhdikkaasti aurattua tietä pitkin. Suomupohjasuksista lähtee melkoinen valitus jäisellä tiellä kahden koiran vetäessä laukkavauhtia eteenpäin..

Mahtava reissu, olisin voinut mennä pidemmänkin kun olisin pakannut vähän paremmat eväät mukaan ja päässyt matkaan hieman aiemmin. Nyt aamupäivä meni reittivalinnan jossitteluun, vaikka reitin olisi voinut miettiä jo edellisenä päivänä etukäteen. Ilman kelkkauraa eteneminen olisi kyllä ollut aika paljon hitaampaa, joten tuo tänään kuljettu noin 10 km olisi umpisessa ollut ihan hyvä puolipäiväretki. Näitä päiviä vaan lisää, mieluiten viikonlopuille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s