Luontopolkuja: Ahopään luontopolku Kiiruna

Posted by

Vaellusten lisäksi tulee erilaisia luontopolkuja kierreltyä aina tilaisuuden tullen. Joskus joukosta löytyy oikeita helmiä, kuten Ahopään maastoissa Saariselän Kiilopään luontokeskuksesta lähtevä 6,3 km pitkä Kiiruna-niminen polku. Se tiivistää pohjoisen luontoa kattavasti vaivaiskoivikosta ja puuttomasta tunturista tunturikanjoneihin ja suohon.

Ahopää

DSC06059

Polku on hyvin merkitty ja suurimmalta osin helppokulkuinen. Korkeuseroa on jonkin verran, sillä polku kulkee kahden tunturin yli. Ahopään laella maisemaa katsellessa heräsi myös ensimmäistä kertaa kaipuu lähteä merkitsemättömille reiteille tunturiin.

Kiirunan jälkeen evästimme hieman ja lähdimme kiipeämään Kiilopäälle. Tunturikeskukselta on parin kilometrin nousu Kiilopään huipulle. Alkumatka on leveää polkua ja loppumatka portaita. Minulla oli helppo nousu, sillä koirat näkivät poroja ennen nousua ja olivat niistä niin innoissaan että vetivät hirveällä innolla minut tunturin laelle asti. Ilman vetoapua portaat ovat kuulemma aika pitkät.

Näkymä Kiilopäältä

Urho-Kekkosen kansallispuisto Luontoon.fi 

Saariselällä riittäisi käveltävää, seuraavaksi täältä starttaillaan pidemmälle patikalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s