Koiranrinkat vertailussa

Posted by

Kaikki rinkat on itse maksettu, sponsorit eivät ole vielä löytäneet meitä. Vink vink 😉

Meillä on kaksi varsinaista koiranrinkkaa, kuvassa Kallalla oleva Wenaha ja Nupun sininen Outward Hound.  

Wenaha on amerikkalainen merkki, jota Suomessa myy ainakin Alaskanmalamuuttiyhdistyksen Alman tarvikevälitys. Hintaa Explorer 2 -rinkalla on tätä kirjoitettaessa 88 euroa. Rinkassa on erillinen valjasosa, jonka päälle satulalaukut kiinnitetään. Säädettäviä, leveitä remmejä on 3: rinnan yli vaakatasossa menevä sekä kaksi remmiä vatsan ali. Reput kiinnittyvät liiviin tarroilla ja yhdellä pikalukolla. Pakatut reput tasapainotetaan koko paketin yli vedettävällä remmillä. Reput ovat melko isot, Kallan S-koon rinkassakin varmaan yhteensä 8-9 litraa, joten tavaraa mahtuu jo kivasti kun muistaa laittaa sekaan kevyttä ja pehmeää tavaraa ettei taakka kasva liian suureksi.

Rinkka pysyy tasaisesti pakattuna hyvin tasapainossa eikä näytä liikkuvan vaikka remmit jäisivät löysemmällekin. Rinkka on helppo pukea, se vain nostetaan selkään ja remmit kiinni. Pään yli pujotettavien laittaminen on huomattavasti hankalampaa koirien aina hieman vastustellessa pukemista. Wenaha on ollut meillä käytössä nyt muutamalla vaelluksella, eikä ole kokenut junnukoiran matkassa mitään vaurioita.

Uutena tulokkaana meillä on Nupulle hankittu Outward Hound -reppu, jota myy ainakin Peten koiratarvike. Reppu on huomattavasti Wenahaa edullisempi, tämän hetken hinta M-koon repulle on 39,95 €. Tässäkin rinkassa on erillinen valjasosa. Repussa on y-remmi rinnalla ja kaksi remmia vatsan ali. Siinä missä Wenahan remmit ovat pari senttiä leveät, ovat tämän repun remmit kapeampaa nauhaa. Edessä on kuitenkin pehmuste, joten remmit tuntuvat asettuvan koiralle mukavasti. Etuosan remmin kiinnityspiste on ommeltu erikoiseen asentoon hieman yläviistoon, nähtäväksi jää kuluuko nauha käytössä kun se taittuu kiinnityskohdastaan alaspäin.

Muuten rinkka on ihan napakan oloinen mutta sen tasapainottaminen vaatii paljon vaivaa. Tuntuu, että kamoja saa siirrellä repusta toiseen ja ihmetellä kun se taas keikkaa eri suuntaan. Kantajakin on kyllä selänleveydeltään varsinainen silakka, mutta ei tuo toinen ole paljon sen leveämpi. Pukeminen pujottamalla pään yli on hankalaa kun hoikalla huskylla päänreikä valjaissa jää aika pieneksi ja puettava yrittää kääntää päänsä ansiokkaasti pois päin.. Reppujen tilavuus on yhteensä ehkä 5 litran luokkaa, mikä on melko mukavasti.

Summa summarum: Hinta näkyy Wenahan hyvänä istuvuutena ja laadukkaina materiaaleina. Jotain jäykistettä voisi repuissa vielä olla, tai mahdollisuus kiristää niitä pienemmäksi mikäli tavaraa on vähemmän. Näin hölskymisen saisi minimoitua. Koko paketin ympäri vedettävä remmi on hieman työläs, mutta se tukee reppuja alhaalta päin. En ole kokeillut rinkkaa ilman tuota mukana tulevaa remmiä. Wenahaan mahtuu käytännössä kaikki, mitä koira vaelluksella tarvitsee: vettä, ruokaa, kiinnitysnaru, alusta, takki ja tossut.

Outward Hound on hyvä perusreppu retkeilevälle koiralle. Yritän todennäköisesti etsiä keinoa parantaa tasapainoa jotenkin jotta ihan pienimmät heitot painoissa eivät ala keikata reppua. Tähän ei isompia tekstiilejä pakata, mutta oman ruokansa ja vetensä koira saa tälläkin repulla kannettua oikein hyvin, ja se on koiralle mukavan oloinen.

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s