Multisport-kauden avaus: Spring Adventure

Posted by

Karelia Adventure avasi multisport-kauden viime vuoden tapaan Spring Adventuressa, joka  järjestettiin tällä kertaa Lohjalla. Lähtökohdat eivät olleet ihan parhaat mahdolliset tappotahtisen työviikon ja suorastaan järkyttävän huonon syömisen jälkeen. Perjantai-iltana työmatkalta palaamisen jälkeen kamojen kasausta ja auton tyhjennys ja uudelleenpakkaus.

 

Pakolliset varusteet on listattu järjestäjien toimesta, sisältäen ensiapupakkauksen, pyörät, kypärät, kompassin ja puhelimen suojattuna. Lisäksi tarvitaan omat vaihtovaatteet, juomat, energiapatukat, pyörän karttatelineet ja kartan merkintään ja suojaamiseen tarvittavat välineet. 

  

Kartat ja reittikartat saatiin 2 tuntia ennen starttia. Siitä sitten tutustumaan materiaaleihin ja suunnittelemaan reittiä. Meille reitti ei olut ihan edullisin mahdollinen juoksuosuuden olleessa melko pitkä (n. 10 km) ja helppoa suunnistusta. Juoksu ei ole joukkueemme vahvin laji, mutta suunnistus sujuu hieman vaativammassakin maastossa, millä saa usein paikattua juoksuvauhdin puutteita. Melontarastit muutettiin hetki ennen lähtöä kovan tuulen takia. Lopuksi pyöräily jonka keskellä 7 kilometrin quest.

juoksu- ja suunnistusosuuksien kartta

Porukka hajotettiin lyhyellä alkujuoksulla ja sen jälkeisellä tehtävällä. Perinteisesti tulimme juoksulenkillä häntäpäässä ja ratkoimme tehtävän melko nopeasti. Siitä sitten juoksurasteille, jotka näkyvät yllä olevassa kartassa. Yllättäen Quest olikin jo rastilla J4, tehtävänä tuttu Finnfoamin kanssa uinti. Paitoja ja kengät pois ja uimaan. Tätä olikin jo harjoiteltu ja tekniikka hallussa, joten tehtävästä selvittiin ripeästi. Matka jatkui saaren päähän, jossa J5 ei ollu merkityssä paikassa louhikossa, vaan viereisellä laavulla. 

Juoksua TA1:lle, josta melonta kovassa aallokossa M3:lle ja uudelle rastille joka oli myös tuolla suijaisemmalla puolella. Aallokko oli paikoin niin kova, että aallot löivät kajakkiin sisään. Melonta oli aallokossa ja tuulesta johtuen raskasta ja hidasta. 

Melonnan jälkeen tuli ensimmäisen kerran oikeasti kylmä. Olimme jättäneet vaihtokengät ja sukat kuljetettavaksi melontapaikalle, joten jalkaan sai sentään kuivaa. Muita vaihtovaatteita en ottanut mukaan. Juosten jalat kohmeessa haettiin pari viimeistä rastia ja vaihtopaikalle. Pyörälle hypätessä oli aikaa kulunut jo yli 3 tuntia, mikä on viime kauden kisoissa tarkoittanut jo maalin lähestymistä. Nyt edessä oli vielä yli 20 km pyöräilyä. 

pyöräilykartta

Pyöräilyosuus oli muuten perushelppoa poluilla ja pyöräteillä menoa, mutta rastit oli työnnetty paikoin aikamoiseen pöpelikköön. Kartta oli oletettavasti 1:15 000, joten mitään yksityiskohtia rastin lähestymiseen ei ollut. Jälkiä oli toki havaittavissa ja helpottamassa löytämistä. Pyöräilyn quest oli viivasuunnistusta osiin pilkotuilla, eri mittakaavojen kartoilla. Takana oli jo nelisen tuntia menoa, ja samojen polkujen kiertäminen pilkuntarkasti edestakaisin piilorasteja etsien alkoi paikoin turhauttaa. Reipas paluu questilta kohti maalia ja homma ohi noin 5,5 tunnin suorittamisen jälkeen. 

Energiatasojen säilyttäminen näin pitkässä suorituksessa ja huonon valmistautumisviikon jälkeen oli aikamoinen haaste. Urheilujuomaa ja glukoositabletteja kului, onneksi ainoa kramppi tuli vasta hetki ennen maalia ja pieneen lihakseen, joten maaliin päästiin kuitenkin hyvissä voimissa.  Ruokaa ja juomaa naamaan ja valmistautumaan alle viikon päässä odottavaan Bodom Trail Runiin..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s