Päiväretki Liesjärven kansallispuistoon

Posted by

Aina ei tarvitse lähteä kauas patikoimaan, sillä noin tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta (ja Hyvinkäältä) on useampia hyviä retkikohteita. Nuuksion ruuhkiin verrattuna Liesjärvi oli mukavan rauhallinen, mutta ei ainakaan pohjoisosan reiteiltään kovin näyttävä. Kansallispuisto on pieni, mutta ensivierailu ei varmasti jää viimeiseksi, sillä eteläiset osat puistosta jäivät vielä kokonaan käymättä. Hämeen luontokeskukselta etelään suunnaten voisi saada viikonlopun rengasreitin tehtyä niin, että monessa kohtaa ei tarvitse kulkea edestakaisin samaa polkua.

 

Lähdin matkaan Pirttilahdesta kohti Hämeen luontokeskusta ja siitä Kaksvetisen laavulle. Laavu oli niin mukava, että pidin siellä evästauon.

Kaksvetiseltä matka jatkui Peukalolammin laavun kautta kohti Sikomäen parkkipaikkaa ja takaisin Pirttilahteen. Maasto oli pääosin polkua ja muutama kilometri metsäautotietä, jotka hölkkäilin aikaa säästääkseni, sillä iltapäivälle oli luvattu sadetta.

Koirat olivat tavalliseen tapaan mukana ja vauhtia tuntui riittävän lämpimästä ilmasta huolimatta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s