Pallas ja Taivaskero

Posted by

Äkäslompolon viikkoni mahtui myös päiväretki Pallakselle. Vaikka Ylläksellä tulee käytyä melkeinpä kerran vuodessa, tulee Pallaksella käytyä huomattavasti harvemmin. Tämän retken jälkeen ihmettelen taas, miksi. Pallaksella pääsee kunnon avotunturitunnelmaan ja erämaan tuntua on jotenkin Ylläksen seutua enemmän.

image

Jätin auton Pallashotellin pihaan ja lähdin seuraamaan Hettaan vievää reittiä. Polulla kohti Taivaskeroa oli melko paljon kulkijoita, lähes kaikki päiväretkivarustein. Osa oli lähtenyt liikkeelle sortseissa ja t-paidoissa, ilman reppua tai vettä, mikä on aika rohkea valinta seudun korkeinta tunturia huiputtamaan. Alhaalla laaksossa oli lämmintä reilu 15 astetta, mutta tunturissa sadekuuro vihmoi vettä ja laskeutumaan lähtiessä vedin huivia kaulaan ja kuoritakin kiinni. Toivottavasti kevyemmällä varustuksella ei tullut vilu.

image

image

Sadekuuro vei hieman näkyvyyttä, mutta sää selkeni kun lähdin seuraamaan polkua kohti Laukkukeroa ja takaisin hotellille. Laskeutuminen laskettelurinnettä pitkin ei ollut kovin mukavaa, polvet ilmoittivat vastalauseensa seuraavana päivänä. Maisemien puolesta reitti oli kyllä todella hieno!

image

Hetta-Pallas alkoi kyllä kiinnostaa entistä enemmän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s