Koirien tarvikkeet vaelluksella 

Posted by

Kuvassa on kahden koiran tarvikkeet tulevan viikonlopun 40 kilometrin ja 1 yön patikalle.  

Päädyin kuvan ottamisen jälkeen ottamaan mukaan vielä yhden takin siltä varalta että sääennusteen lupaama kova sade tulee ja koirat kaipaavat lämmintä päälleen majapaikalla. Nukumme sisätiloissa, joten koirien makuualustaa ei tarvita tällä kertaa mukaan. 

Mukaan tarvitaan aina ruokaa, vettä ja kupit niiden nauttimiseen. Meillä on matkakuppeina Stadiumin retkikipot, jotka on märkinä helppo ripustaa oman repun ulkopuolelle. Ruokana on koirien normaalia kuivaruokaa höystettynä kuivalihalla. Meillä syödään reissussa nappulaa aamuin ja illoin. 

Ensiaputarvikkeet ovat yhteisiä ihmisille ja koirille, mukana on haavasidostuubia, jolla saa paketoitua tassut, desinfiointiliinoja, teippiä ja idealside. Lisäksi koirille on mukana setti tossuja tassuvaivojen varalle. Nuppu käveli Nuortin kierroksen pääosin tossut jalassa kun jokin ärsytti tassunpohjia. Valjakkokoirien tossut ovat hyviä ja kevyitä. 

Dentastixeja tai muuta hyvää pitää tietenkin olla, jos tiedossa on lyhyempiä päiväpatikoita saatan varata myös puruluita leiritekemiseksi. Leiriytymistä ja taukoja varten on myös muutaman metrin mittaiset kiinnitysnarut, jotka antavat koirille hieman liikkumavaraa ja niillä on hyvä kiinnittää koirat hieman sivummalle nuotiopaikalta.     

Vettä koirat kantavat litran per koira ja koirien reppujen paino pysyy noin kolmen kilon tuntumassa, jääden noin 15% koirien painosta. Meillä koirat ovat reilulla liikunnalla ympäri vuoden vaeltaen, pyöräillen ja vetäen, joten reppujen kantaminen sujuu mukavasti. Ainakaan vauhti ei hidastu yhtään eikä tassu paina pitkänäkään päivänä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s