Herajärven kierros vol. 2

Posted by

Olen kiertänyt Herajärven kierroksen ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten, silloin rinkan ja teltan kera. Ensimmäinen päivä luontokeskus Ukolta Ryläyksen kautta Kiviniemeen oli rinkan kanssa raskas, itäpuolen kävelimmekin silloin kahdessa päivässä. Halusin lähteä ihailemaan Kolin maisemia tällä kertaa päivärepun kanssa, jos mäet sujuisivat mukavammin kevyempien kantamusten kanssa. 

Pakkasin koirat ja reput autoon ja ajelin kohti Kolia. Pääsin liikkeelle perjantaina hieman ennen yhtätoista aamupäivällä. Takaraivossa pakotti koko päivän tieto alkuillasta uhkaavasta ukkosesta ja sadealueesta ja pyrin pitämään reipasta tahtia. Alkumatka Ryläykselle sujuikin ripeästi. 

Kolin huipulta ei paljon maisemia tarvinnut ihailla näkymän ollessa tämä. 

image
 

Pidin nopean lounastauon Ryläyksen laavulla ja jatkoin matkaa kohti Kiviniemeä. Ryläykseltä eteenpäin eteneminen hidastuu polun muuttuessa hidaskulkuisemmaksi. Maasto oli sateen jäljiltä liukas, ja otinkin pari pientä pyllähdystä matkalla. 

image
 

Ehdin muutaman kilometrin päähän Kiviniemestä kun ukkonen iski. Hurja sade ja kova jyrinä hermostuttivat koiria ja teimme avaruuspeitteestä suojan vaaran alarinteelle. Odottelimme sateen laantumista ja jatkoimme sen hieman helpottaessa matkaa kohti Kiviniemeä. 

Tälläkin kertaa viimeinen vaara ennen Kiviniemeä, eli Kolinvaara jäi huiputtamatta, ja kävelin nopeinta reittiä eli tietä pitkin Kiviniemeen.

Onneksi Kiviniemessä odotti varattu majoitus lämpimässä aitassa. Illan kruunasi valmiiksi tehty ja pöytään tarjoiltu iltaruoka mukavassa seurassa. Hyvin nukutun yön ja tavaroiden kuivattelun jälkeen aamulla maukas aamupala maistui ja oli mukava lähteä jatkamaan matkaa. Vettä vihmoi vielä hieman alkumatkasta, mutta iltapäivästä aurinkokin pilkahteli. 

image
 

Lounastauon molemmin puolin meno oli jotenkin tahmeaa, tuntui että keskittyminen ei meinannut riittää jalkojen asetteluun märässä maastossa. Väsymys tuossa vaiheessa oli pitkälti henkistä sorttia, sillä kummasti jalka alkoi nousta taas kun Mäkrä ja Ukko-Koli alkoivat lähestyä. Mäkrä tarjosi komeat maisemat tälläkin kertaa. 

image

image
 

40 kilometriä ja 28 tuntia oli kompakti käynti Kolin maisemissa. Suosittelen lämpimästi majoitusta ja saunaa Kiviniemessä, rankkakin päivä muuttuu paremmaksi löylyissä ja ruokapöydän ääressä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s