Piipahdus Riisitunturille

Posted by

Saavuimme Rukalle eilen, ja melko lumettomasta Vuokatin viikosta johtuen polte suksille oli emännällä vähintään yhtä kova kuin koirien into päästä juoksemaan. Pahimmat innot päästeltiin heti saapumisen jälkeen koirille sallitulla 18,5 kilometrin Kuusamon keskustan ympärysladulla. Kiva, helppo latu jossa on melkoisen monta tienylitystä (yllättäen keskustasta lähtee teitä suuntaan sun toiseen).

Riisitunturi on pyörinyt mielessä jo pitkään, ja nyt pääsin viimein ihastelemaan talvisia maisemia siellä.
image

Alle lyhyet liukulumikengät ja eteen yksi husky ja kohti tunturia. Ja hienoahan siellä oli! Kiersin sovelletun Riisin Rääpäisyn noin parissa tunnissa. Lumettoman etelän jälkeen silmä lepäsi maisemissa, eikä pois olisi tehnyt mieli lähteä ollenkaan.

image

image

Pakkasta oli noin 15 astetta, mutta suurimpana haasteena oli taas hikoilu. Päällä jalassa fleece- ja toppahousut ja yläosana ohut kerraston paita, kevytuntuvatakki ja goretex-takki (vain verkkovuori). Pipona vuorottelivat peruspipo ja karvalakki ja jalassa merinovillasukat ja jämäkät talvikengät.

image

image

Kalla nautti reissusta ihan täysillä, aina pysähdyttäessä se sukelteli lumessa.

Riisitunturin kansallispuisto Luontoon.fi -palvelussa

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s