Ohkolan talviajot ja Lemppari Sprintti

Posted by

Menneenä viikonloppuna kisailtiin eteläisessä Suomessa. Olin jo pari viikkoa sitten ihan valmis perumaan koko kisat, mutta talvinen ihme tapahtui ja molemmat kilpailut saatiin järjestettyä.
 

kuva: Pertti Bruun

 

Osallistuin elämäni ensimmäisiin rekikisoihin ja suoraan 6 koiran luokkaan. Jännitystä oli ilmassa riittämiin, mutta kaikki meni ihan hienosti. Lauantaina Ohkolassa koirat juoksivat hyvän, tasaisen kisan ja jaksoivat 7 kilometrin reitin reippaasti laukaten maaliin asti. Itse kaaduin reellä pari kertaa kun sivuluisu meni pitkäksi, mutta ei sattunut ja koirat pysähtyivät joten kovin paljon aikaa ei menetetty.  

Sunnuntaina oli vuorossa Lemppari Sprintti Heinolassa. Paikalla oli mukavasti yleisöä, jolle tarjottiin viihdettä valjakoiden aloittaessa kilpailun motocrossradalla. Se oli isolla valjakolla melko hurjaa menoa tiukkoine nyppylöineen ja kurveineen! Loppumatka oli latupohjaa jossa riitti ylä- ja alamäkiä. Matka oli noin 11 kilometriä ja keli lämmin, joten kilpailu oli koirille raskas. Viimeisissä mäissä vauhti hiipui potkuttelustani huolimatta, mutta maaliin päästiin ihan hyvällä vauhdilla sunnuntainakin. Koirat olivat maalissakin pirteitä, joten viikonlopusta tuntui jäävän niillekin oikein hyvä mieli.

Sijoitusmielessä tavoitteemme eivät ole kovin korkealla, valjakkoajon taso on Suomessa huippukova ja huipulle pääsy vaatisi keskittymistä nimenomaan sprinttitreeniin ja valjakollista omia koiria. Tällä hetkellä kisaan osin lainakoirina koostuvalla valjakolla, eikä vieraiden koirien kanssa toimiminen ole ihan sama kuin omien vaikka olenkin saanut ilon tutustua hienoihin koiriin. Saa nähdä, mihin harrastus tulevaisuudessa kehittyy.

Videokooste Ohkolan ajosta, sisältäen kaatumisen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s