IPKY koirahiihto 28.2.2016

Posted by

Koirahiihtokausi jatkui Imatralla helmikuun lopussa. Koiraksi valikoitui tälläkin kertaa isompi ja hieman nopeampi Kalla. Otin tietoisen riskin ja kävin lauantai-iltana ajamassa reellä noin 12 km lenkin Rautavaaralle SHS:n mestaruuskisoihin lähtevällä valjakolla. Koirat juoksivat reippaasti koko lenkin ja joivat illalla hyvin, mutta aamulla huomasi että edellisillasta ei oltu kokonaan palauduttu. 

Kisapaikalla olikin ihan uusia asioita vastassa kun olemme kiusanneet aiemmin vain Valjakkourheiluliiton (VUL) alaisissa kilpailuissa. Nyt järjestävänä tahona oli Palveluskoiraliiton alainen seura, joten Kallalle tehtiin kilpailukirja ja koiran siru tarkastettiin ilmoittautuessa. 

Huskyt kisaavat PKL:n kisoissa C-luokassa, jolloin seisojat, dobermannit ja suursnautserit ovat A ja B-luokissa. Tämä hieman tasoittaa, sillä VUL:n kilpailuissa kaikki muut paitsi risteytykset ja saksanseisojat hiihtävät samassa luokassa. Vetovoimassa on dobberiuroksen ja huskynartun välillä kuitenkin hienoinen ero. 

kuva: Margareetta Lennruth-Hulkkonen

Itse hiihto meni omalta osaltani hyvin, suksi kulki hiihtoajoilta tutulla ladulla mukavasti. Kalla sen sijaan lähinnä juoksi edellä, vetoapua ei kovin kummoisesti tullut. Se kiinnitti huomionsa kaikkeen radan varrella olevaan, kuten alla olevasta hienosta poseerauksesta näkee. 

kuva; Margareetta Lennruth-Hulkkonen

Lopputulos oli kuitenkin palkintosija, sijoitus 3/8. Seuraavissa koirahiihdoissa Nuppu pääsee kokeilemaan yksin menemistä, se on ainakin sitkeä vetäjä vaikka alamäissä hiukan hitaampi.  

kuva: Margareetta Lennruth-Hulkkonen

  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s