Viikonloppu Oslossa

Posted by

Kun maalis-huhtikuussa ei muuten ole reissuja tarpeeksi, varasin ystäväni kanssa vielä viikonloppuloman Oslossa maaliskuun puoliväliin. Sopivasti Holmenkollenilla järjestettiin samaan aikaan myös ampumahiihdon MM-kilpailut, joten pääsimme nauttimaan kisatunnelmasta sekä kaupungilla että Holmenkollenilla.

Käsimatkatavarat riittävät viikonlopuksi hyvin kun vaatepuolta suunnitteli kerrospukeutumiseen perustuen eikä pakannut paksuja toppavaatteita mukaan. Elektroniikan määrä hieman hymyilytti itseänikin turvatarkastuksessa kun purin laatikkoon työläppäriä, ipadia, kameraa ja actionkameraa latureineen..

Perjantai menikin lähinnä hotellille asettuessa ja 10 ruokalajin illallisella Asia Åker Brygge -ravintolassa. Matkan toinen teema ulkoilun lisäksi oli hyvä ruoka, ja tätä suunnitelmaa saatiin toteutettua hyvällä menestyksellä. Annoskoko ravintolassa oli paikoin luokkaa rekkamies, joten vatsa ei varmasti jää tyhjäksi.

Lauantain aloitimme risteilyllä Oslovuonolle. Pilvisenä helmikuun päivänä se oli lähinnä mukava katsaus lähiseutuun ja Norjalaiseen rakennustapaan, mutta ei itse reitti luonnon puolesta ole mitenkään kovin näyttävä. Sen sijaan Bygdoen saarella sijaitseva Fram-museo oli ehdottomasti vierailun arvoinen! 

 Fram-laiva rakennettiin aktisten retkikuntien tarpeisiin ja se voitiin ajaa jäihin ajelehtimaan jäämassojen mukana. Museossa on kerrottu todella laajasti norjalaisten retkikuntien käynneistä Pohjois- ja Etelänavoilla ja Fram-laivaan pääsee katsomaan millaisissa tiloissa miehistö on vuosien retkensä asunut. Melko karua hommaa tuo ensimmäisten retkikuntien meno on ollut, eikä mukana olleita koiriakaan ole paljon säästetty tai säälitty.   Sunnuntaina suuntasimme Holmenkollenille katsomaan naisten ampumahiihtoa. Kaisa ottikin kisojen ainoan mitalin Suomelle sunnuntaina, joten käynti oli senkin puolesta onnistunut. Kävelimme Holmenkollenilta takaisin kaupunkiin reilun puolentoista tunnin kävelymatkan. Lähinnä alamäkeä luonnollisesti.   

 

 Mikä Oslossa yllätti iloisesti, oli se että pääkaupungin keskustassa kävellään hiihtokamat päällä suksien kanssa ja vaellushousut ovat ihan sopiva kaupunkivaate. Tulipa jopa lauantai-iltana yksi koirahiihtäjä huskynsa ja suksien kanssa vastaan aivan keskustassa. Alan pitää Norjasta yhä enemmän 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s