Miljoonan tähden yö Hotelli Nuuksiossa

Posted by

Kävin toukokuun lopussa nauttimassa hieman erilaisesta ulkoilmakokemuksesta Hotelli Nuuksion pihapiirissä. Teemana oli ulkona yöpyminen kaikin mukavuuksin ja matala kynnys retkeilyn kokeilemiseen. 

Jottei totuus ihan unohtuisi, jätin auton Nuuksion Kattilaan ja patikoimme sieltä koirien kanssa Hotelli Nuuksiolle. Matkaa kertyi arviolta 7 kilometriä suuntaansa. Myös reitti Nuuksion pääpoluilta kohti Siikalahtea oli hyvin merkitty, mutta kartta kannattaa varata mukaan kuten aina metsässä liikkuessa.

image
Nuppu ja uusi Jeri-koiranrinkka

Perillä kuittasin itseni sisään ja siirryimme rantasaunan löylyihin. Vesi ei ollut erityisen lämmintä, mutta tarkeni siellä pienen kerroksen uida. Koirat seurasivat tiiviisti uimareiden toimintaa kytkettyinä viereiseen aitaan. 

Saunan jälkeen pystytettiin  ripustettiin majoitteet, eli hyttysverkolliset riippumatot ja niihin lämpöiset makuupussit. Lisäksi minulla oli mukanani oma ilmatäytteinen makuualusta. Pienen ihmettelyn jälkeen kiikut saatiin puihin ja makuupussit sisään, ja oli aika siirtyä illallisen pariin. 

Illallinen tarjoiltiin viereisessä kodassa ja se oli oikein maittava. Lihat paistettiin itse avotulella ja kahvit keitettiin pannussa, joten pääsimme mukavaan erätunnelmaan. Mukavan, juttujen täyttämän illan päätteeksi oli mukava kömpiä makuupussiin nukkumaan.

image  

Hyttysverkko oli selvästi tarpeellinen varuste, ilman sitä itikat olisivat vieneet yörauhan. Otin riskin ja jätin sadesuojan virittämättä, jotta näkymä ulos säilyy. Riski kannatti, sillä aamuyöllä tuli kuulemma muutama pisara vettä, mutta nukuin niin puiden suojassa ettei pisaraakaan tavoittanut minua. Koirat nukkuivat taivasalla kiinni puussa ja niidenkin yö tuntui sujuvan rauhallisesti. Yö sujui kaikin puolin mukavasti, ja hyvien unien päälle maistui aamiainen hotellilla.

image
 

Patikoin koirien kanssa takaisin autolle ja totesin, että kummasti yksikin yö ulkona, vaikka näinkin täysihoidossa, saa viikonlopun tuntumaan erityiseltä. Suosittelen! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s