Koiranrinkat, osa 2

Posted by

Olen uusinut koirien reppuja taas edelliskesän jälkeen, ja onneksi uusinkin: kotimainen Jeri-koiranrinkka on ehdottomasti paras tähänastisista hankinnoistani. Hankin oman rinkan ensin Nupulle, ja hyvien kokemusten ansiosta myös Kallalle on oma reppu tilauksessa.  

Rinkan kaikki hihnat on pehmustettu, samoin kuin reput koiran kylkiä vasten. Y-mallin valjaassa on hyvät säädöt ja rinkka pysyy kapeamman huskynikin selässä ilman minkäänlaista keikkumista. Valjasosa on leveä ja pehmustettu eikä valjas nouse kurkulle vetäessäkään. Annan usein (veto)koirieni vetää ylämäkeen joustavan hihnan kanssa, jolloin ne saavat myös tehokkaampaa liikuntaa.

Reput ovat kiinteät, mutta se ei minua haittaa. Irrotettavat Wenahan reput on otettu irti rinkasta varmaan yhden kerran monen käyttövuoden aikana. Vatsan ali kulkevista remmeistä etummaisessa on lukot molempien kylkien puolella ja takimmaisen saa helposti läpi vatsan alla kulkevasta hihnasta, joten repun pukeminen ja riisuminen käy näppärästi tassuja nostelematta.

Rinkka on kaikin puolin laadukkaan tuntuinen talutuslenkkiä myöten, joka on ommeltu pitkältä matkalta kiinni rinkkaan. Tässä ei siis pitäisi olla pelkoa lenkin irtirepeytymisestä kuten joskus on käynyt. Reput on nostettu hieman muita kokeilemiani rinkkoja ylemmäs, ja ne ovat puolityhjinäkin ryhdikkäät. Reppujen välissä on kiinnityspaikka ja hihnat vaikkapa makuualustalle.   

 

Jeri-koiranrinkkaa valmistaa Suomessa käsityönä Nallenpolku ja Eräompelu. Hintaa rinkoilla on tätä kirjoittaessa 110-135 € koosta riippuen.

Ensimmäinen rinkkavertailu täällä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s