Melontaa Siuntionjoella

Posted by

Tänä viikonloppuna pysyteltiin lähimaisemissa ja tutustuttiin kauniiseen Siuntionjokeen kajakkikaksikolla. Lauantaiksi oli luvattu hienoa säätä, joten soitin SE-actionin melontakeskukselle jo viikolla ja varasin kajakkikaksikon lauantaiksi.

Puolilta päivin meitä odottikin kajakki varusteineen. Saimme mukaamme kartan ja ohjeet joen sulun käyttöön, sekä ensi kertaa melonut retkiseurani sai lyhyen perehdytyksen kajakkiin.

Otimme suunnan kohti Sjundbyn linnaa, jonne matkaa on noin 6 kilometriä. Matka alkaa sulun läpi menolla, joka olikin ensimmäinen kerta itsellenikin. Sujuvasti päästiin ja lähdimme jatkamaan jokea ylöspäin. Joen yli on kaartunut ja kaatunut paljon puita, joten melonta oli mukavaa pujottelua. Matkalla on myös järvi, jonka rannalla on taukopaikka heti jokisuun jälkeen vasemmalla.

Me jatkoimme matkaa suoraan kohti Sjundbyta. Järven jälkeen joki jatkuu kapeampana ja entistäkin kauniimpana Sjundbyn linnalle asti. Linnan edessä on laituri, josta nostimme kajakin ylös ja pidimme tauon. Linnan pihapiiri näytti hienolta, mutta emme käyneet tällä kertaa tutustumassa paikkoihin sen tarkemmin.

Evästauon jälkeen lähdimme melomaan takaisinpäin. Melonta-aika oli noin 1,5 tuntia suuntaansa, ja evästaukoineen retkeen kului nelisen tuntia. Hieno joki, lämpimät suositteluni! Vuokrakajakki oli lyhyehkö ja vakaa peruskajakki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s