Harjureitti

Posted by

Vietimme  Joulua Länsi-Suomen suunnalla ja kävimme Tapaninpäivänä kinkunsulattelulenkillä Säkylänharjun Harjureitillä. Reitti kulkee helppokulkuisessa harjumaastossa ja sinne on useampia lähtöpaikkoja ja reittivaihtoehtoja. Kuten Etelä-Suomen joulukuuhun nykyään kuuluu, ei laduista, lumessakahlaamisesta tai pakkasesta tarvinnut olla huolissaan. Nastalenkkareilla pärjäsi mainiosti, lenkkeilyseura selviytyi ilman nastojakin.

Reittikartta

Me lähdimme liikkelle Kantolaavulta, johon mahtuu suurempikin porukka nauttimaan eväitä:20161226_115406

Kantolaavulta suuntasimme kohti Porsaanharjua ja näköalalaavua, kiertäen harjun ympäri ja Vampulan ulkoilumajan parkkipaikan ohi kohti Rajalaavua ja Säkylän tien toista puolta takaisin Kantolaavulle. Reitti on helppokulkuinen ja hyvin merkitty, opasteita on paljon ja taukopaikkojakin tiheään, joten alue sopii kaikenkuntoisille retkeilijöille. Puita ei taukopaikoilla ollut, joten makkaranpaistoa varten täytyy ottaa mukaan omat klapit. Matkalla sivutaan myös armeijan harjoittelualuetta, ja löytyy reitin varresta myös frisbeegolf-rata.

20161226_122129

20161226_123544

Reitin varrelta löytyy muutamia tauluja, joissa kerrotaan alueen luonnosta. Alueella on niiden mukaan ollut vielä 2000-luvun alussa metsojakin, mutta vuoden 2005 etsinnöissä niitä ei ole enää löytynyt. Hyvä päiväretkikohde!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s