Päiväretki talviseen Meikoon

Posted by

Kirkkonummelta löytyy Meikon järviylänkö, jonka olin kuullut olevan hyvä päiväretkipaikka. Retken suunnittelua hidasti vain se, että paikasta löytyy kovin vähän tietoa, saatika osoitetta parkkipaikalle. Onnistuin sen kuitenkin löytämään ja kävimme kiertelemässä alueella kahtena viikonloppuna: ensin kierroksen Meikojärven ympäri ja viikko sitten Kotokierroksen (neljän lammen kierros).

Lähtöpaikka kierroksille on sama, vedenottamon vieressä oleva parkkipaikka kun Myllykyläntie muuttuu Korsolammintieksi. Karttalinkki

Meikojärveä kiertää leveä merkitty polku, joka lähtee Korsolammintien vasemmalle puolelle. Poikkesimme paikoin merkityltä polulta seikkailemaan kallioille ja palasimme pääpolulle. Järven kiertävä reitti on helppo seurata, välillä mennään lähempänä rantaa ja välillä hieman kauempana. Kierroksen mitta on noin 8 kilometriä, eikä ainakaan meille matkan varrelle sattunut virallista tulipaikkaa.

4,6 kilometriä pitkä Kotokierros kääntyy Korsolammintieltä oikealle kohti kallioita. Jos lähtee ensimmäisestä kyltistä oikealle rappusiin, tulee Korsolammintien päässä oleva tulipaikka kierroksen loppuun.  Kotokierros Porkkalan ladun sivuilla

Kiersin reitin suositellussa suunnassa ja aloitin jyrkistä rappusista, jotka olivat ylöspäinkin koirille hankalat, laskeutuessa olisi pitänyt etsiä vaihtoehtoinen reitti sillä porras oli vain yhden laudan syvä.

Olin Kotoreitin ensimmäinen kulkija kyseisenä päivänä ja sain kävellä yöllä sataneen lumen ansiosta tallaamatonta polkua. Onneksi oli nastat alla, sillä lumen altahan löytyy aina jäisiä yllätyksiä. Reitti kulkee pitkin metsiä ja kallioita, sivuten neljää lampea. Mustijärveä pääsee ihastelemaan korkealta kalliolta.

 meiko_2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s