Vaelluksen käytännöllinen luksus

Posted by

Vaellukselle tulee katsottua aika tarkkaan, mitä mukaan lähtee. On ”luottokamoja” ja yleensä aina jotain uutta kokeiltavaa. Pyritään karsimaan turhaa, muttei mitään liian tarpeellista. On kuitenkin muutama asia, joiden vaihtaminen tai pois jättäminen grammojen viilaamiseksi ei ole näköpiirissä:

Meillä on ja pysyy kaasutrangia. Ei kevyin eikä pienin keitin mitä saatavana on, mutta ihanan monikäyttöinen koska tykkäämme laittaa ruokaa myös vaeltaessa. Pari kattilaa, paistinpannu ja kahvipannu antavat mukavasti liikkumavaraa kokkailuun.

aamiainen.jpg
Syysvaelluksen (6 pv) viimeinen aamiainen

Monipuolinen ja maistuva ruoka on tärkeä osa vaelluksiamme. Ruokalista suunnitellaan ja ainekset kuivatetaan etukäteen, jotta retkellä ei tarvitse syödä tylsästi. Myös jotain tuoretta tai säilöttyä otetaan yleensä mukaan vaikka se vähän painaakin.

Tunneliteltta pitkällä eteisellä on myös meille ehdoton. Tällä hetkellä käytössä on Hillebergin Anjan 2 GT, edeltäjä oli Fjällrävenin Abisko Lightweight 3. Eteisessä nukkuvat koirat ja rinkat ja siinä saa tarpeen vaatiessa keitettyä ruuat huonolla säällä. Vielä avaruuspeite eteisen lattiaksi, niin teltassa on reilusti kuivaa ja roskatonta tilaa. Keveys on hyvästä rinkassa kantaessa ja Anjan painaa vain 2100 grammaa, mutta on vahvaa tekoa.

wp-1474794526363.jpeg
Hille ja kuvionukkujat

Kevytuntuvatakki on monikäyttöinen ja kulkee aina mukana. Siitä saa lisälämpöä leirissä ja tauoilla, ja kylmällä kelillä sen voi pukea sellaisenaan, tai märässä kelissä kuoritakin alle lisälämmöksi. Joskus olen sujauttanut sen makuualustan ja pussin väliin lantion alle lisälämmikkeeksi jos kylmä on meinannut puskea alustasta läpi.

Tuplaleveä makuualusta (pariskunnalla). Vähän luksusta telttaelämään saa tuplaleveällä ilmatäytteisellä makuualustalla. Expedin Synmat Hyperlite Duo on kyllä niin kevyt (800 g), että tosi mukavuudenhaluinen kantaa sen vain itselleenkin. Lisäksi mukaan lähtee yhdistetty tyyny/pumppu, niin hyvät unet on taattu.

Koirien reput. Vaelluksella on yleensä aina mukana kaksi tyyppiä, jotka painavat innosta tihkuen aamusta iltaan, ihan sama paljonko edetään. Koirat kantavat siis omat tavaransa Jeri-koiranrinkoissa, jotka on meillä todettu parhaiten sopiviksi huskykäyttöön. Ja nämä kyllä keventävät omia rinkkojamme kun ei tarvitse kantaa koirienkin tavaroita, joten näillä voisi laskea kompensoitavan jotain ylempänä ollutta.

IMG_0851-0
Nuppu ja reppu Hetta-Pallaksella

Luonnollisesti mukana on aikamoinen lista tavaraa, mutta yllämainitut ovat niin pientä lisämukavuutta tuova osa omia vaelluksia, että niistä olisi vaikea kuvitella luopuvansa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s