Melontapäivä Punkaharjulla

Posted by

Kesä tuli vihdoin Suomeenkin, ja sääennusteesta innostuneena varasin alkuviikosta kajakkikaksikon Punkaharjulta lauantaista melontaretkeä varten. Hieman mietiskelyä aiheutti Suomeen viikonlopuksi ehtinyt kesämyrsky, mutta alue näytti sen verran suojaisalta että luotimme riittävän tyyntä melontareittiä löytyvän tuulesta huolimatta.

Punkaharjun melontakartta.

Lähdimme matkaan Harjun Portilta, josta vuokrasimme kajakin. Kalustona oli lyhyehkö kaksikko peräsimellä, ja peräsintä oli myös syytä käyttää. Peräsin ylhäällä meno oli pelkkää luikertelua, mutta peräsimen kera päästiin suoraviivaisempaan menoon. Samalla tuli takana meloneelle Juholle aivojumppaa kun piti muistaa melontarytmi ja jalat yhtä aikaa.

Alkuperäinen idea oli kiertää Laukansaari, mutta tuulesta johtuen edes Laukanlahdelle ei ollut asiaa. Jo harjutien alittavaa tunnelia lähestyessämme tunsimme tuulen ja näimme vaahtopäät ja totesimme, että pysymme mieluummin tyynellä puolella kuin lähdemme selviytymään aallokkoon kun kerran ei ole pakko. Meloimme siis käymään lounastauolla Äijönlahdessa, siitä Mustaniemeen ja  Martinsaaren kautta Kokonharjulle.

Mukava melontapäivä! Maisemat vaihtelivat harjuja, salmia ja järvenselkiä. Harmi, että Puruveden puolelle pääsi tällä kertaa vain kääntymään. Alue sopii myös aloittelevalle melojalle, sillä suojaisia lahtia on mukavasti. Ainakin tuona päivänä kaikki Harjun Portin kajakit näyttivät olevan menossa, joten suosittelen varaamista etukäteen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s