Haukkavuori

Posted by

Ruokolahden ja Rautjärven rajalla sijaitseva Haukkavuori on Etelä-Karjalan korkein kohta. Olemme tähän asti käyneet ihastelemassa kallioita vain alhaalta käsin, mutta kauniin maanantai-illan kunniaksi nappasimme Kallan ja Vuonin mukaan ja ajoimme Haukkavuoren luontopolun lähtöpisteelle.

Haukkavuori Etelä-Karjalan maakuntaportaalissa

Parkkipaikan vieressä on laavu ja grillikatos, ylempänä reitillä ei ole tulipaikkoja. Ylös kallioille vie helppokulkuinen ja suhteellisen loiva polku, joten hienoista maisemista pääsee nauttimaan vaikka koko perheen voimin.

img_20170703_193203_marked.jpg

Kallion päältä lähtee noin 3 kilometrin mittainen Haukkavuoren luontopolku. Se on merkitty sinisin maalitäplin ja kulkee ensin oranssilla merkityn E10-kaukovaellusreitin kanssa samaa polkua. Polku kulkee vaihtelevassa maastossa, matkalle mahtuu suota, lehtoa ja vanhaa metsää. Myös korkeuseroa on mukavasti.

img_20170703_184615_marked.jpg

Jyrkimissä paikoissa on rappuset ja reitti on jopa häiritsevän tiheään merkitty. Parhaimmillaan tai pahimmillaan samaan aikaan näkyvissä oli monta maalimerkintää:

IMG_20170703_190804_marked
Ei pääse eksymään.

Luontopolku kiertää takaisin Haukkavuoren päälle, joten maisemia saa ihailla myös palatessa.

IMG_20170703_192955_marked

Koirista löytyi kierroksen jälkeen kävelemästä muutama punkki, joten pitkät lahkeet ja punkkisyyni on syytä muistaa jos kulkee alueella punkkiaikaan. Kotiin päästyämme pulahdimme uimaan ja söimme illalliseksi Sarajärven ahvenia, joten kotijärvestä tuli nautittua melkein kaikin mahdollisin tavoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s