Kohti syksyä

Posted by

Syksy hiipi salakavalasti ja tuli nurkan takaa ennen kuin kesä kunnolla alkoikaan. Jotenkin tästä kesästä jäi säiden puolesta valju muisto, kunnon helteitä ei näillä kulmilla näkynyt juuri lainkaan. Koirille se on helpotus, mutta isäntäväki olisi voinut nautiskella muutamasta kunnon hellepäivästä omassa rannassa uiden ja imien lämpöä talteen talvea varten.

IMG_20170902_055609.jpg

Kesällä kaikki toiminta on keskittynyt kodin lähettyville, sillä uudessa asuinpaikassa riittää työtä pienissä ja vähän suuremmissa remonteissa. Koiratarhoja on tehty kesän mittaan lisää, jotta koko 8 koiran lauma mahtuu elämään mukavasti ja Nuppu synnytti odotetut pennut heinäkuun lopussa.

Ulkona on sekä rakennettu että oleiltu: olemme kylpyhuone- ja saunaremontista johtuen peseytyneet koko heinä- ja elokuun rantasaunassa ja järvessä. Oma laavu valmistui elokuussa ja viime viikonlopunkin nukuimme molemmat yöt laavussa. Kalassa olemme ehtineet käydä mukavasti keväästä asti ja pakkanen onkin täynnä ahven- ja haukifileitä.

 

IMG_20170901_160552.jpg

Syksy tuo meille tullessaan ennen kaikkea ihania juttuja: olemme keränneet kantarelleja ja mustikoita, koirat ovat aloittaneet vetoharjoittelun ilmojen viilettyä riittävästi (alle +10 c) ja kuivaamme ruokia ja pakkaamme juuri syysvaellukselle. Nupun pennut kasvavat ja kehittyvät huimaa vauhtia ja tuntuu, että luonnon valmistautuessa pikku hiljaa talven rauhaan oma vauhti vain kiihtyy.

IMG_20170903_192019_409.jpg

IMG_20170820_184706_687.jpg

 

Suuntaamme pian Suomen Lappiin syysvaellukselle ja sen jälkeen keskitymme valjakkohommiin. Edessä on ensimmäinen kausi, jolloin tarkoituksemme on kilpailla keskipitkän matkan valjakkokilpailuissa. Ainakin alkukauden kisaporukkaan kuuluvat 4 yli kolmevuotiasta koiraamme ja kaksi vuoden ikäistä pääsevät toivottavasti osallistumaan johonkin kilpailuun loppukaudesta. Varmaa on jo nyt, että aivan loppukaudesta nautimme koko porukan voimin Inarinjärven maisemista valjakoiden ja pilkkien.

IMG_20170826_070341.jpg

Syksyn pimeätkään eivät tunnu yhtään niin masentavilta kun on luvassa mukavaa tekemistä ja tähtäin talvessa.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s