Lentäen vaeltamaan

Posted by

Joskus vaellukselle tulee lähdettyä muulla kulkuneuvolla kuin omalla autolla. Se mutkistaa pakkaamista hiukan kun ylimääräistä, rinkasta pois jäävää tavaraa ei voikaan pakata mukaan niin paljon kuin huvittaa. Toisethan retkeilevät aina julkisilla, mutta olen saanut nauttia oman auton tuomasta vapaudesta jo niin kauan, että kaikki muu tuntuu hankalalta. Alla esimerkki auton pakkauksesta parin vuoden takaiselta Lofoottien kierrokselta kun ihan kaiken voi ottaa mukaan. Auto on Skoda Superb ja se on melko täynnä..

IMG_20150724_105534

Esimerkki tämän kesän reissusta: lennot Muncheniin, sieltä siirtymä junalla yhdellä vaihdolla Berchtesgadeniin ja sitten vuorille. Takaisin sama juttu. Lentäen ja julkisilla kulkeminen vaellukselle tuo omat haasteensa pakkaamiseen. Tavaroita täytyy kantaa ja siirtyä kävellen paikasta toiseen, joten montaa kassia ei viitsisi raahata mukana. Vaelluksen jälkeen ollaan pari päivää kaupungissa, jolloin olisi ihan mukavaa laittaa jotain puhdasta päälle. Vuorille lähtevässä rinkassa ei viitsisi kantaa mitään ylimääräistä.

IMG_20170820_104938_780.jpg

Ratkaisimme asian pakkaamalla mukaan 40 litran pikkurinkat, jotka otettiin selkään alppivaellukselle. Rinkat laitettiin ruumaan teleskooppivaellussauvat niihin kiinnitettyinä ja koko paketti rinkan lentosuojapussiin pakattuna, jolloin se menee normaalina matkatavarana. Vaelluskamppeiden lisäksi pakattiin mukaan mahdollisimman niukasti muuta vaatetta ja tarvikkeita ja matkustaminen suoritettiin vaelluskengissä. Katsottiin myös etukäteen, mistä saadaan keittimeen kaasu, jota ei saa lentokoneeseen tuoda lainkaan.

IMG-20170811-WA0079.jpg

Vaeltamaan lähtiessä jätimme hotellille pussukat, joissa oli hieman vaihtovaatetta, turhat kosmetiikat ja muu mitä emme olettaneet tarvitsevamme vuorilla. Varauduimme omilla makuupusseilla ja alustoilla siitä huolimatta, että meillä oli tuvat varattu jokaiselle yölle. Koskaan kun ei voi tietää, mitä matkalla tapahtuu ja vuoristossa ja erämaassa apu voi olla pitkän odotuksen takana. Lisäksi meillä oli mukana pieni keitin ja muutama retkiruoka lounaiksi matkan varrelle. Muut ruokailut hoituivatkin vuoristomajoilla.

Tavaramäärän mitoitus onnistui melko hyvin, juuri mitään ylimääräistä ei ollut mukana, eikä mitään myöskään puuttunut. Lisää pesuaineita ja muuta pikkusälää ostettiin vaelluksen jälkeen kaupungista mikäli jokin pikkupurkki oli kulunut loppuun. Siirtymät lentokentältä kohteeseen eivät olleet liian hankalia kun mukana oli vain rinkka ja käsilaukku.

IMG-20170811-WA0000.jpg

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s