Meistä

img_0877

Tässä blogissa seikkailevat Sini ja Juho sekä 8 siperianhuskyamme. Koko porukan yhteisiä harrastuksia ovat vaellukset ja retkeily sekä vetokoiralajit. Isäntäväki lisäksi pyöräilee, suunnistaa, multisporttaa ja hiihtää ilman koiriakin.

Toivottavasti saat blogista uusia ideoita luonnossa liikkumiseen!

Koiramme:

Syyskuussa 2017 saimme kennelnimen Karelia Adventure, mutta lisää pentuja on odotettavissa vasta kun tarvitsemme lisävahvistusta valjakkoomme.

Muutama sana Siperianhuskysta:

Siperianhusky on arktinen rekikoira, siis työkoira, jonka intohimo on juokseminen. Se viihtyy yleensä mainiosti ihmisten seurassa, mutta mielestäni husky ilman koirakaveria on onneton. Niin kauan kuin huskyja ja niiden esi-isiä on kasvatettu, niitä on jalostettu laumakoiriksi jotta ne pystyvät toimimaan valjakossa ja kotona yhdessä muiden koirien kanssa. Husky kaipaa laumaa, eikä ihminen voi koskaan täysin korvata lajitoverin seuraa.

Husky kaipaa myös paljon liikuntaa. Ulkona, joka kelillä ja vauhdikkaasti. Aikuinen, harjoitettu husky juoksee kymmeniä kilometrejä päivässä taakkaa vetäen. Jokaisen huskya harkitsevan olisi hyvä vielä kerran miettiä, miksi rotu kiinnostaa. Siniset silmät ovat varmaankin hienot (meillä ei ole yhtään sinisilmäistä) ja rakenne on kaunis. Mutta se rakenne ja ne silmät kuuluvat yhdelle harvoista roduista, joka edelleen työskentelee alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan, vetokoirana.

IMG_0728

Valitettavan moni husky etsii alle vuoden ikäisenä uutta kotia, kun se ei pärjännytkään ainoana koirana ja hankki omistajilleen häädön ulvomalla ja tuhosi asunnon turhautuneena.

Aktiiviselle, ulkona viihtyvälle ihmiselle, joka on valmis hankkimaan vähintään kaksi koiraa ja tutustumaan valjakkolajeihin husky on mainio kaveri. Sen kanssa tarvitsee huumorintajua, kiitos (yksilöittäin toki vaihtelevan) miellyttämisenhalun puutteen ja kekseliään luonteen. Huskyja elää tyytyväisenä myös kaupungissa, mutta niistä useimmille yhteistä on koiraseura ja viitseliäs omistaja, joka vie koiriaan vetämään ja juoksemaan säännöllisesti.

3 comments

  1. Kiitti hyvistä reissuraporteista. Koiranrinkka -vertailu tuli myös tarpeeseen. Innolla odotan omaa ekaa pidempää reissua koiron kera.
    Seuraavaa reissua odotellessa! Hyvää syksyä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s